måndag 5 december 2016

BISCOTTI MED SAFFRAN OCH APELSIN














j.u.l. * b.a.k

Har flera år tänkt baka egna saffransskorpor men det har inte blivit av. Så när jag ramlade över det gamla receptet när jag gick igenom recepthögen bestämde jag mig för att testa att baka dem. Nu fick jag lite hjälp med bakningen av yngsta dottern då tiden körde ihop sig lite för mig. Degen var väldigt kladdig men det stod det att den skulle vara och när väl degen var på plåten så blev det bra. 


Cirka 50 stycken * tid 20 min + 45  min torktid


Ingredienser:

100 g mjukt smör
1/2 dl socker
1 dl sirap
2 ägg
1/2 tsk salt
5 dl mjöl 
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker eller 1 krm äkta vanilj
1 påse saffran
1 apelsin, det yttersta finrivna skalet
25 g hackad mandel

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör, socker och sirap poröst.
3. Tillsätt äggen ett i sänder och fortsätt röra smeten.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i äggsmeten tillsammans med skalet på apelsinen.
5. Det blir en rätt kladdig deg. Strö lite mjöl på degen och mjöla dina händer. Dela degen i två. Blanda ner mandeln i den ena deghalvan. Forma två länger på en bakplåt. Platta till längderna något.
6. Grädda i 175 grader i cirka 12-15 minuter. Ta ut skorporna och sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda kakor. Lägg kakorna med snittytan uppåt och torka dem i ugnen cirka 45 minuter.
7. Lät dem svalna på galler. 



De blev supergoda. Slår man in dem i en celofanpåse och knyter ihop med ett rödvitt band så blir det en perfekt gåbort present till glöggfesten.




K.R.A.M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!