fredag 29 juni 2012

FREDAG !

Bild sköna hem


Vad skönt att det är fredag idag! Det har varit en intensiv vecka och ikväll känner jag för något iskallt och läskande som rinner ner för strupen!


Kram Milla!

onsdag 27 juni 2012

PERSONLIG INREDNING!



Sköna hem hade ett reportage med en familj som hade köpt ett missionshus och renoverat det i en rå häftig stil för ett tag sedan. Bilderna har legat i min inspirationsmapp då stilen lockar mig och jag tycker om huset.










Vitt och ljust tillsammans med svart och trä. Det gillar jag!



 Jag gillar när det är som i detta huset lite annorlunda och som en granne sade till mig för några årsedan när jag höll på och tampades med en blandning till järnvitrol som inte riktigt blev som jag hade tänkt mig " du tar ju aldrig den lätta vägen" och visst är det så. Jag kanske inte alltid tar den lättaste vägen men om man gör det så blir det ju heller inte den där personliga känslan som jag tycker är så viktig i inredningen. 





Härlig spiral trappa i lite "ruff" stil 





Lite lyxkänsla att krypa ner i ett badkar med tassar och kristall krona. Dock får jag lite rysningar när jag tänker på hur det känns om man kommer förnära kaktusen :).

Gillar du också huset kan det bli ditt då det nu är till salu. Bilderna ovan kommer ifrån sköna hem och Skandiamäklarna. Om du vill se mer hittar du huset här


Nu skall jag ut och njuta av de sista solstrålarna för  dagen då vi  har ännu en skön sommarkväll här!

Kram Milla 




tisdag 26 juni 2012

SOMMARKVÄLL OCH GRILL!


Det har inte blivit så många utesittarkvällar denna sommar ännu då vädret har varit kallt och regnigt. Så idag när jag kom hem efter jobbet passade jag på att först rensa lite i rabatterna, klippa buxbomen och sedan avsluta med att grilla. 

Med lite enkla medel såsom blåmusslor, vitt papper och trädgårdssnöre fixade jag en snabbdukning och med en gång får jag känslan av lite vardagslyx. Det gör så mycket med en fin dukning. Det är ju givetvis inbillning men jag tycker faktiskt att maten smakar mycket godare när man har något fint att se på medan man äter.

Há en härlig kväll. Hoppas Ni har lika fint väder som här så att Ni kan njuta av sommaren!

Kram Milla

JUST NU I MIN TRÄDGÅRD!

Bild: Home of Milla


Så kom det lite sol och värme här igen. Det är ju otroligt hur dagarna kan variera. Det behövs så lite för att den där sommarkänslan infinner sig. I vår trädgård kan man dock se att det är sommar.  Just nu sprider det sig en underbar doft av pioner i trädgården. Det är mina fantasiska buskpioner som bara blir större och starkare för varje år som går. 


Tyvärr köpte jag inte båda plantorna samma år utan först köpte jag en vit buskpion och året därpå en till vit buskpion (trodde jag). Det där med samma sort undrar jag om det verkligen är. Den ena är som jag vill ha den helvit men den andra har i år blivit vit med ljusrosa blad. Den är ju inte ful på något sätt men jag hade föreställt mig två likadana och så är en vit och den andra rosa och jag har inget annat som går i rosa i trädgården. 


Så vad skall jag göra nu? Jag är ju lite av en perfektionist. När jag har förställt mig något vill jag att det blir så... Dock är båda vackra på sitt sätt och nu är det bara att njuta och fundera på hur jag skall göra till nästa år!






Bild: Home of Milla


Så har jag även den underbara lavendeln som är pågång i mängder. Jag längtar så tills de slår ut helt. Doften är ju redan där och det är en otroligt härlig rogivande doft. 


Jag önskar Er en härlig sommardag!

Kram Milla

söndag 24 juni 2012

Rea - Tine K homes sittkuddar !

Jag gillar verkligen många av Tine Ks inredningsdetaljer och hennes futon/sittkuddar är en riktig favorit. Just nu har
CanCan Interiör reapris på kuddarna och jag har passat på att klicka hem några. Om du också är intresserad hittar du dem här.

Futon/sitt kudde 45*55 Tine K

  • Futon/sitt kudde 45*55 Tine K

UTFLYKT TILL LYR

Morgonregnet blåste förbi igår och vi gav oss ut på en liten utflykt till Byggvingen som är ett café & restaurang på Lyr  (Orust). Det är väldigt mysigt och trevligt litet ställe som ligger tre km från färjan.  Nytt för i år är en helt ny byggnad och att man håller kvällsöppet. Det gillar vi! Det kommer nog bli en del besök hit i sommar. 





När man kommer över med färjan möts man av en mysig liten handelsbod som även har ett växthus och ett litet café. Om man vill motionera kan man ställa bilen här och promenera över till andra sidan där Byggvingen ligger. 


Tillsammans med denna fantasiska utsikt åt jag ...



.... underbart härliga havskräftor.  Till det drack jag ett iskallt glas vitt. Sol blev till regn men då flyttade vi bara in och det var nästan lika mysigt att sitta inne och kura som ute. Jag kan varmt rekommendera en utflykt till Bryggvingen på Lyr som du hittar här.

Nu är midsommarhelgen slut och än väntar några jobbveckor innan semestern. Fast nu börjar jag längta till att bara få vara och slappa och njuta av den svenska sommaren och västkustens alla vackra ställen.


Sommarkramar Milla 

lördag 23 juni 2012

BÅTHUS


Regnade Ni bort i går? Här började dagen bra men sedan kom regnet precis som utlovat och det regnade verkligen hela eftermiddagen och kvällen. Som tur var hade vi provisoriskt regnskydd som vi satt och kurade under. Vi släppte mer och mer på garden att vara finklädda och det ena varma plagget efter det andra kom fram. Till slut satt vi  invirade i täcken och filtar. Men har man trevlig sällskap så blir det ändå mysigt och gårdagen var egentligen en klassisk midsommar. Så tyvärr har jag inga mysiga härliga bilder att bjuda på idag från gårdagen utan det får bli detta läcka båthus. Denna stil kan jag verkligen tänka mig i stugan. Enkel, vitt, svart och trä och för mig en enkel men stilfull och  klassisk skärgårdsstil.


Bild lånad av Sköna hem





Bild lånad av Sköna hem. 

Há nu en skön midsommardag alla.  Jag hoppas att regnet som nu smattrar på rutan snart blåser förbi och att det blir lite sol eller i alla fall uppehåll. För Er som inte har gissat ut det än så firar vi midsommarhelgen i stugan. Så om vädret blir bättre kanske jag tittar in i eftermiddag och bjuder på lite pics från omgivningen härifrån.

Kram Milla

fredag 22 juni 2012

JUST NU !!


Sitter just nu och avnjuter en kopp kaffe och njuter av min midsommarbukett jag plockade igår. Framför mig ser jag vitt, blott, blommor och hav. Nu är det sommar! 
Nu skall vi snart bygga provisoriskt regnskydd här, utifall det blir regn men det blir det säkert inte ....



Kram!

MIDSOMMAR!!!



I dag är det midsommar igen. Vad fort åren går.... Hoppas Ni får en härlig dag. Här skall firas med goa vänner. De har lovat regn lagom till lunch så nu är det bara till att hålla tummarna att det inte kommer hit. 

Kram!

torsdag 21 juni 2012

HYLLNING TILL PRÄSTKRAGEN!









Tittar snabbt in här idag för oj vad mycket jag har att göra nu. Det är vi som håller i midsommar i år och det är ju alltid roligt att fixa lite extra.  Jag har också hunnit med att plocka lite prästkragar till midsommarbuketten som skall stå på midsommarbordet. Det slog mig när jag gick och plockade att det är en väldigt vacker blomma och så många de är i år! 




Kram !

onsdag 20 juni 2012

GRÅTT OCH ENKELT!

Bild lånad av Sköna hem

Med dörren på glänt till detta enkla men stilfulla sovrum får mig bara att vilja se mer. Vitmålat golv är ju bara så fint.  Någon liten detalj i trä här så blir det lite mer levande och jag kan flytta in direkt.

Há en skön onsdag. Nu är det snart Midsommar!

Kram 

tisdag 19 juni 2012

SOMMARBLOMMOR IFRÅN EGEN TRÄDGÅRD




Det är fortfarande ingen värme här men sommarblommorna i trädgården blommar förfullt. Pionen doftar otroligt gott och jag vill bara borra ner näsan i blomman och sniffa. (Hi hi). 


Ikväll har jag tagit in levande blommor på lite olika ställen i huset. Det känns så fräscht med en gång. 





Há en skön tisdagskväll!

Kram

söndag 17 juni 2012

MILANO!


Åh, vilken överraskning jag fick!

Vi firade bröllopsdag och jag fick i uppgift att packa en Ryanair väska för en weekend söderut. När vi kom till flygplatsen stod det Milano vid incheckningsdisken. Jag har aldrig varit i Milano så jag blev helt tom i huvudet. Vad skulle vi göra där? Men vilken stad! Vilka vackra människor! och vilka höga klackar Italienskorna balanserar galant på!

Här kommer lite pics från vår korta men härliga weekend.





Vi flög!

Vi bodde på fyrstjärnigt hotell med en underbar skön säng och speciell tvål för de intima delarna, visste ej att sådan fanns .. (ler..). En skål med minigodisar stod på rummet och alla gäster fick själva beställa modell på kudde.







Vi har fönstershoppat mycket! Fantasiska skyltningar men oj vilka priser! När jeansen kostar 10 000 sek och man står och funderar vad det är som är så speciellt med dem så blir det inte mer än fönstershopping. Det passar min plånbok bäst.





Vi har även varit kulturella och bland annat varit på Piazza del Duomo. Här satt vi bara och nöjt i 27 grader värme och strålande sol.


Givetvis har vi även ätit gott, druckit kaffe av olika slag och druckit mycket annat gott. Vi gick förbi ett litet Barista ställe där det var mycket skratt och högljudda röster. När vi kikade in stod det tre personer bakom en bardisk och fixade olika kaffedrinkar. Du valde själv vilka bönor , vilken kaffe sort m.m. som du ville ha. En del blev riktiga konstverk!

Vi slank även in på den mysiga lilla baren,  Martini bar  Dolce&Gabbana,  som vi hittade på en innergård där vi givetvis avnjöt varsin Martini!

Men nu är vi hemma igen och tillbaka till verkligheten. Jag har världens största stryktvätt som väntar på mig och jag känner mig idag lite som askungen ... dock har jag ett leende på läpparna och feel good i kroppen.

Há en skön söndag!

Kram


onsdag 13 juni 2012

VARDAGSRUMSBORD!

Bild lånad av Alvhem mäkleri

Jag behöver ett litet smidigt vardagsrumsbord eller avlastningsbord till vår tv/läshörna. Vad svårt det är att hitta något litet smidigt. Jag vill inte har något fyrkantigt utan någon annan fin form. Något i liknande detta på bilden men vår lilla hörna är verkligen liten så det här bordet är förstort. För övrigt gillade jag hela konceptet i detta rum. Känns fräscht och stilrent.

Há en skön onsdag!

Kram

tisdag 12 juni 2012

LINDHOLMEN- NORRA ÄLVSTRANDEN

Mellan Götaälvbron och Älvsborgsbron i Göteborg finns området Norra älvstranden med bl a Lindholmspiren. Området var under min uppväxt varvsområde som blev ett före detta varvsområde när krisen kom och därefter bara ett område som blev sunkigare och sunkigare. Men nu har man genom målinriktad satsning lyckats ändra området från varvsområde till Science Park med nya bostäder, hotell, konstutställningar och  gynnsamt företagsklimat. Området ligger ju vid vattnet och det finns verkligen möjligheter att gå härliga promenader längs med kajen. Här är verkligen ett bevis på att man kan vända ett område till något positivt.







Jag gillar att då och då åka ner till området för att se vad för nytt som har byggts sedan sist. Senast som jag var där blev jag fascinerad av ett flytande konstverk (har säkert legat där jättelänge men för mig var det nytt). Jag blev även sugen på att jobba i området. Jag kan verkligen se mig sitta på kajen en solig försommardag och äta en härlig sallad till lunch.

måndag 11 juni 2012

VITT HUS OCH SNYGG HALL!

Vitt hus med grått tak är ju bara så snyggt. Och för den familj som vill ha en lättskött trädgård samt har 10,8 mkr över finns detta hus till försäljning hos Bjurfors just nu. 



Bild: Bjurfors



Hallen gillade jag också i huset. Den känns fräsch på något sätt. Dörrkarmen som bryter av mot det vita samt att färgerna tas upp i golv, fondvägg och möbler. Då kan det inte bli fel!



Bild: Bjurfors

Nu drar måndagen igång här!

Kram

söndag 10 juni 2012

GULT I INREDNINGEN!

Bild lånad av Alvhem Mäkleri & Interiör / SE360.


Godmorgon!

Nu är det helgens sista dag igen.... allt går i rasande fart nu och jag är uppe i varv. Kanske därför jag nu har börjat blicka lite åt den knallgula färgen. Känner att det hade varit lite kul med lite knalligt här hemma, istället för de "mesiga" färgerna jag alltid rör mig med. Dock vågar jag inte riktigt fullt ut som i hemmet här ovan när man målat dörren gul. Vi har en liten tv/läs hörna i huset. Kanske skall det bli  någon knallig detalj där ...... jag får fundera lite till.

Há nu en skön söndag!

Kram

lördag 9 juni 2012

PÅ LÖRDAGSUTFLYKT TILL GÖTEBORGS SKÄRGÅRD!

Idag var det perfekt utflyktsväder så vi satte oss i bilen och åkte ut till Hönö i Göteborgs skärgård. Vi stannade till i Hönö Klåva för att strosa bland de mysiga butikerna och fika på café Hönökakan där man får nybakad hönekaka med olika pålägg. Jag valde ägg och sill som pålägg. Till efterrätt åt jag en fantastisk god pannacotta paj. Nu är vi trötta och softar i soffan efter en härlig utflyktsdag. 




I kö till Öckerfärjan




Foto: Home of Milla

Den goda Hönökakan med ägg och sill
Foto: Home of Milla

Hamnen
Foto: Home of Milla

Godkväll!

BADRUMMET!

Bild: Home of Milla

Idag bjuder jag på ett litet pics på den nya badrumsmattan och handdukarna som jag köpte förra helgen. Jag har tagit in lite stenar från trådgården och lagt längs med ena väggen i badrummet. Knyter på så sätt ihop inne och ute samt ett enkelt sätt att förändra.

Há en sköna lördag! Nu skall jag koka en kopp kaffe och njuta av den lugna och tysta morgonstunden innan alla vaknar.

fredag 8 juni 2012

SYRENER




Syrener fick följa med från stugan i onsdags. Nu pryder de vardagsrumsbordet hemma. Det är ju en härlig doft och väldigt fina blommor. På bilden från vardagsrummet kan Ni se min älskade gammelfarmors virkade duk. Jag hade glädjen att få lära känna henne väldigt väl och det var en stor sorg då hon lämnade jordelivet. Men med sina 100 år var hon välförtjänst vilan hon faktiskt längtade till i slutet. Så idag ägnar jag en tanke åt henne och doftar in den härliga syren doften. 


Há en skön fredagkväll!

Kram

torsdag 7 juni 2012

GÅRDAGEN!


Kuddar ifrån Coop !

Säng ifrån Ikea, kuddar ifrån Coop och mattan är gammal och kommer från Ikea. Tapeter Sandbergs (superfina).

Vilken härlig dag vi hade igår. Jag höll på att fixa hela dagen och allt flöt på som planerat. Jordgubbstårtan blev fantastiskt god och jordgubbarna var supergoda. Det är något speciellt med de första jordgubbarna för året. Det stora varuhuset hade våningssängen som vi skulle ha och jag passade på att köpa några överkast också. Kuddarna hittade jag på coop när vi sprang igenom för att köpa grädden till tårtan. Så nu har vi kommit ytterligare ett steg på vägen med renoveringen av lillstugan. Tapetsering och målning av golvet gjorde vi förra året. Nu skall vi bara fixa resten och det är ju piffet som är det roliga. 
Há en bra dag !

Kram

onsdag 6 juni 2012

SVERIGES NATIONALDAG!


Idag är det Sveriges egna dag !! och den skall vi fira (lite enkelt). Sitter nu med rykande varmt nybryggt kaffe, vår "lilla" flagga är uppsatt och jag googlar på tårtor för att hitta inspiration. På önskelistan står jordgubbstårta och jag tror jag gör en enkel kalastårta fylld med grädde och jordgubbar med recept ifrån den gamla klassiska "vår kokbok". Idag skall vi ut till stugan och på vägen dit skall vi förbi det stora varuhuset för att förhoppningsvis få köpt några sängar till lillstugan. Vi får se hur det går. 


Jag önskar Er en härlig nationaldag!

söndag 3 juni 2012

JAPANSKA TRÄDGÅRDEN I JUNI

Vår runda lilla vattenfontän


Söndag idag och jag har precis suttit ute och ätit frukost på vår lilla uteplats med morgonsol som vi lite skämtsamt har döpt till japanska trädgården. Här har vi en liten rund vattenfontän och växterna såsom bl a bambu, japansk lön, och clematis som klättrar upp längst ett armerings nät. När man sitter i solen och dricker en kopp kaffe och hör vattnet ifrån fontänen och ser clematisen som blommar nu tillsammans med bambun och alla andra växter är det bara att supa in känslan av att bara få vara. Det är lyx för mig !


Há en skön söndag alla!

Kram